sunnuntai 7. toukokuuta 2017

Miksi miehet ovat niin rikollisia?


Ns. maahanmuuttokriitikoiden eli rasistien mukaan maahanmuuttajat ovat niin rikollisia, että heillä ei ole Suomessa mitään sijaa. Ryhmien arvioiminen ”konttänä” ilman tarkempaa analyysiä on idioottimaista, mutta siitä hommafoorumilaiset tykkäävät, kunnes käy ilmi, että suomenkieliset (miehet) tappavat neljä kertaa useammin kuin ruotsinkieliset suomalaiset (miehet).

Ylipäätään miesten rikollisuus on korkealla tasolla verrattuna naisiin. Miehet tekevät omaisuusrikoksista 77 %, henkeen ja terveyteen kohdistuvista rikoksista 83 %, seksuaalirikoksista 98 %, rikoksista oikeudenkäyttöä, viranomaisia ja yleistä järjestystä vastaan 83 %, liikennerikoksista 89 % ja muista rikoslain vastaisista rikoksista (kuten huumausainerikokset) 85 %. Toisin kerrottuna miehet tekevät esimerkiksi seksuaalirikoksia noin 50 kertaa useammin kuin naiset. Sellaisiin lukuihin eivät mamut pääse suhteessa kantaväestöön. Kuitenkaan näitä rikollisia peruskantasuomalaisia miehiä – puhumattakaan kaikista miehistä – ei olla karkottamassa Siperiaan.




Miksi miehet ovat niin rikollisia? Väkivaltarikoksien ja osin omaisuusrikoksien takana on usein päihteiden käyttö, vaikka se on yhtä huono selitys kuin "kulttuuri". Miesten, erityisesti nuorten miesten perinteiseen rooliin liittyy uhoaminen, hölmöjen temppujen tekeminen, rahan ja pillun hankinta ja ”rajojen rikkominen”. Mies on ”luotu” etsimään huomiota, ottamaan naisia, järjestämään rahaa, käskemään ja tukkimaan niiden suu, jotka ovat eri mieltä. Perinteinen miesrooli on linkittynyt miesten rikollisuuteen. Kun sitä perhettä ja naista – joka pitää pystyssä – ei ole, mies syrjäytyy ja turvautuu viinaan ja saa lopulta kenkää, jolloin ei ole edes rahaa. Alamäki on valmis.

Onko perinteiseen miesrooliin tarrautunut mies reppana, vaikka hänellä olisi työ, rahaa ja perhe? Onko rikollisuus merkki pelkuruudesta? Suomessa päihteisiin liittyvä rikollisuus on paljon yleisempää kuin Ruotsissa, vaikka naapurimaassammekin osataan vetää viinaa ja huumeita. Ruotsalaisia miehiä pidetään Suomessa puolihomoina, hienohelmoina, jotka eivät ole tosimiehiä. Ehkä kannattaisi kuitenkin ottaa opikseen muissa Pohjoismaissa (ja suomenruotsalaisien) yleisemmästä keskusteluperinteestä ja miesroolin joustavuudesta.

Ei liene sattumaa, että nimenomaan perussuomalaisten joukoissa on paljon (väkivalta)rikollisia. Puolue tuntuu kaipaavan vanhoillis-katolisen Timo Soinin johdolla takaisin 1950-luvulle, jossa äiti on kotona ja isi käy raskaissa teollisuushommissa. Miehen tehtävä on pitää asiat, rahat, lapset ja vaimo järjestyksessä. 

Soinin mukaan kotihoidontukeen puuttuminen olisi sekaantumista perheiden asioihin. Timo taisi unohtaa, että pelkästään avioliittolaki on sekaantumista perheiden asioihin, lapsilisistä puhumattakaan. Mutta Soini onkin mies, joka haluaa pitää asiat, rahat, lapset ja naiset perinteisessä järjestyksessä. Ei sillä niin väliä, vaikka syvästi kristityn miehen ylläpitämä miehen malli edistää miesten syrjäytymistä ja rikollisuutta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Raiskaus ja lapsimorsiamet lainsäädännön kohteina

Intian korkein oikeus linjasi lokakuussa 2017, että seksi alaikäisen kanssa on myös avioliitossa raiskaus. Intian laki on sallinut ala...