torstai 13. marraskuuta 2014

Miesten tasa-arvo ja naisten...jotain...

Miesten tasa-arvo ry -niminen yhdistys on suivaantunut siitä, että  ns. perhesurmia on arvioitu siten, että mies yleensä surmaa myös vaimonsa tai ex-vaimonsa (lasten lisäksi), kun taas nainen tappaa yleensä vain lapset. Se nyt vaan on niin, vaikka yhdistys yrittää muuta selittää.

Jo yhdistyksen nimi Miesten tasa-arvo antaa ymmärtää, mistä on kyse: miesten tasa-arvosta, ei miesten ja naisten välisestä tasa-arvosta tai ihmisten välisestä tasa-arvosta.

Äitimyytillä naiset ovat kyllä pitäneet miehet tehokkaasti poissa  lasten hoidosta,  "eikä se mies osaa oikeasti edes hoitaa"...mutta kuinka moni tosimies pitää edes sen isyysvapaan ja kuinka moni pitää vanhempainvapaita? Todella pieni vähemmistö isistä. Jos isä oikeasti haluaa, hän voi ne vapaat pitää. Miesten tasa-arvo -yhdistys ei pidä miesten tasa-arvo-ongelmana sitä, että isät eivät halua/saa/viitsi olla lastensa elämässä vanhempainvapaiden muodossa. 

Miten niihin lapsiin voisi syntyä edes kunnollista suhdetta kun isät ovat vain "tienaamassa leipää" lapsille. Tunnettu tosiasia on se, että ylityöt kasaantuvat pienten lasten isille ja jotkut oikein odottavat, että vaimo on saanut lapset nukkumaan ennen kuin kotiin mennään työpäivän päätteeksi.

Se on totta, että erotilanteissa isiä on usein sorrettu huoltajuuskiistoissa. Mutta  siinäkin on tapahtunut selvä muutos ainakin  suurimmissa kaupungeissa, jossa äitimyytin loisto on alkanut himmetä sosiaalitoimessa ja oikeuslaitoksessa. Huoltajuusasiat ovat kokonaisuutena katsoen ihan hunningolla tässä maassa, koska lapsella ei ole omaa asiamiestä, esimerkiksi lastenvalvojaa, vaikka nimenomaan lapsen oikeuksista päätetään, eikä vanhempien oikeuksista.

Maahan tarvittaisiin perheoikeus, joka voisi myös käsitellä esimerkiksi huostaanottoasiat. Lapsilla tulee olla  sosiaalitoimesta riippumaton lapsiasiamies, joka voisi toimia vaikka syyttäjälaitoksen alaisuudessa. Samalla vanhemmat laitettaisiin  pakolliseen perheneuvontaan, jossa puitaisiin eron tai huostaanoton jälkeistä tilannetta. Neuvonnassa jo aletaan nähdä se onko riskiä siihen, että jompikumpi osapuoli tai molemmat käyttävät lapsia lyömäaseena.

Miesten  syrjäytymisestä ovat Miesten tasa-arvo ry.n miehet kovin huolissaan. mutta eivät siitä, että miehet ovat myös niitä rikkaampia ja johtotehtävissä istuvia. Ehkä siinä miehen mallissa, jota kyseinenkin yhdistys näyttää arvostavan, on jotain vikaa, kun miehet eivät selviä avioeroista, eivätkä osaa elää yksin, vaan tarvitsevat sen hoitajan, sen naisen pitämään itseään pystyssä. 

Miesten keskimääräistä onnellisuutta ja terveyttä lisää parisuhde, mutta jostain kumman syystä naisten onnellisuutta ja terveyttä se ei lisää.  Usein sanotaan että miehet joutuvat ja naiset pääsevät naimisiin, mutta asia on ihan päinvastoin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Raiskaus ja lapsimorsiamet lainsäädännön kohteina

Intian korkein oikeus linjasi lokakuussa 2017, että seksi alaikäisen kanssa on myös avioliitossa raiskaus. Intian laki on sallinut ala...